$ USD
 • Dollar (USD)
 • Euro (EUR)

FAQ

Domov / FAQ

Načini plačila

1. Plačilo po predračunu

V primeru plačila po predračunu, boste na vaš e-mail naslov, ki ste ga vnesli ob nakupu prejeli vse podatke za nakazilo. Po prejetem nakazilu, bomo izbrane izdelke odposlali. Plačilo morate opraviti v 2 delovnih dneh, drugače jih vrnemo v prodajo.

2. Plačilo s kreditno kartico

Po zaključku naročila in izbiri plačila s kreditno kartico, vas bo sistem preusmeril na spletno stran ponudnika plačil Paypal. Tam dokončate nakup z vašo kreditno kartico, tudi če pri njih nimate uporabniškega računa.

3. Plačilo po povzetju

V primeru, da se odločite za plačilo po povzetju, si kurirska služba obračuna še dodaten strošek v višini 1,50€.

Dostava

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije d.o.o. 

Strošek dostave znaša 

  • 1 izdelek 2€,
  • 2 izdelka ali več 3€ oziroma
  • pri znesku več kot 70€ je breplačna poštnina.

Rok dostave je 1-5 delovnih dni, vendar pa so paketi v večino primerih dostavljeni že naslednji delovni dan od oddaje naročila. 

Dostava blaga je omejena na ozemlje Slovenije. Blago bo dostavljeno v dopoldanskem času (praviloma do 14. ure). Če na navedenem naslovu ob dostavi ni nikogar, ki bi sprejel pošiljko, poštar pusti obvestilo, da lahko paket dvignete na lokalni pošti. 

Kontakt

Če potrebujete kakršnekoli informacije ali pomoč pri spletni ponudbi, oddaji naročil, dostavi, uporabi spletne strani ali vračilu blaga, se lahko obrnete na nas preko e-mail naslova: stajling@slotas.si 

Cene

Redna cena označena ob artiklu, je cena posameznega artikla v naših spletnih poslovalnicah. Vse cene vsebujejo DDV. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (preko elektronske pošte oziroma spletne trgovine). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca. Akcijske oziroma promocijske cene s kuponi veljajo samo ob koriščenju kupona, ki je naveden v akciji, če ima stranka s tem težave smo vedno na voljo preko telefona ali elektronske pošte, da stranki pomagamo pri zaključku nakupa. Vračila denarja oziroma kakršnokoli izigravanje pri ne vpisu kode za popust ne odobravamo. Če koda za popust ni vpisana pri naročilu oziroma nas stranka ni na nikakršen način obvestila, da bi želela kodo koristiti, popust ne bo odštet. 

Izdaja računa

Spletna trgovina Stajling.si po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje račun tudi v PDF formatu na e-naslov kupca kakor ga tudi priloži v sam paket, ki je dostavljen na naslov kupca. 

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. 

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Vklopi razum

Vračilo in menjava

Izdelek, ki vam ne ustreza, pošljite na naslov: SLOTAS d.o.o., Na tratah 15a, 2250 Ptuj. Izdelku priložite kopijo originalnega računa, izpolnite obrazec OBRAZEC za vračilo blaga ter nanj obvezno napišite številko vašega transakcijskega računa (TRR), na katerega vam bomo najkasneje v roku 14 dni po odstopu od pogodbe nakazali kupnino za vrnjen izdelek. Podjetje zadrži vračilo kupnine do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče. 

Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek posredovanja (pošiljanja) blaga, ki se obračunava po ceniku dostavne službe Pošte Slovenije. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. 

Omogočamo tudi zamenjavo artikla. Če prejeti artikel ne izpolnjuje pričakovanj, ni prave velikosti ipd., ga lahko zamenjate z drugim, kar nam sporočite na obrazcu za VRAČILO / MENJAVO blaga.. 

Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov. 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra) 
  • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta) 
  • bistvene značilnosti blaga 
  • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku) 
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe 
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
  • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Odstop od pogodbe

Možnost odstopa od pogodbe je podana v skladu s zakonom o varstvu potrošnikov. Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima vsak potrošnik pravico, da v 14 dneh od nakupa ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. 

Izdelek, ki ga želi potrošnik vrniti mora biti nerabljen, nepoškodovan, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini. Kupec blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Ampak ima le zaradi narave spletne trgovine (pogodbe na daljavo) možnost, da še enkrat premisli o nakupu. 

Kupec ni upravičen do vračila pri izdelkih, ki imajo vidne sledi uporabe in so popraskani.

Celotne stroške pošiljanja in/ali vračila blaga v primeru vračila krije kupec, v primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.
Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

V primeru vračila ali menjave vam bomo posredovali obrazec za vračilo/ menjavo na email (izpolnjenenega nam vrnete skupaj z računom na naš naslov)
Kupnina bo kupcu vrnjena na vnaprej dogovorjen način in sicer najkasneje v 14 delovnih dneh od vračila blaga. 

MENJAVA JE MOŽNA SAMO ENKRAT IN JE STROŠEK KUPCA! ZA ARTIKLE KI SO NA ZNIZANJU ALI V AKCIJAH NI MOŽNA MENJAVA! 

Primeri, ko si je potrošnik premislil in želi vrniti izdelek, ki nima napake (potrošnik želi zamenjavo izdelka ali vračilo plačanega zneska), pa niso zakonsko urejeni (izjema so pogodbe, sklenjene na daljavo in pogodbe, sklenjene zunaj poslovnih prostorov), temveč se rešujejo na podlagi dogovora med potrošnikom in prodajalcem. Če si je torej potrošnik premislil, bo zgolj od poslovne odločitve prodajalca odvisno, ali bo tej želji ugodil. V praksi lahko sicer zasledimo, da marsikatero podjetje potrošnikom nudi vračilo izdelka v določenem roku. V času razprodaj pa podjetja to pravico običajno omejijo oziroma povsem ukinejo. Vendar, kot je že rečeno, to ni zakonsko urejeno, ampak je to stvar poslovne odločitve vsakega podjetja posebej. (KOPIRANO IZ TRŽNEGA INŠPEKTORATA) 

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. 
Napaka je stvarna: 
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet; 
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana; 
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane; 
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. 
Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. 
 
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. 
Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. 
Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. 
 
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. 
Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. 
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: 
 
– odpravi napako na blagu ali 
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali 
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali  
– vrne plačani znesek. 
 
V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. 
 
Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca. 

Pritožbeni postopek

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor se spor vseeno ne reši sporazumno, se bo le ta reševal na sodišču.

Izvensodno reševanje sporov
V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju sporov (ZIsRPS) ponudnik v splošnih pogojih poslovanja obvešča, da trenutno ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu s tem zakonom. V skladu s 4. odstavkom istega člena ponudnik objavlja povezavo na platformo za SRPS tukaj. 

Vsa besedila pogodb so shranjena in dostopna prejemniku storitve v tiskani obliki.

Za vse informacije vprašanja smo vam vsak dan na voljo v inboxu(sporočila) ali na email naslov: stajling@slotas.si 

 

Back to Top
Shopping Cart
Close

V košarici ni izdelkov.

Cookies Notice Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje na naši spletni strani. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.