Splošni pogoji poslovanja

Svetujemo vam, da pred uporabo naše spletne strani pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. V kolikor boste nadaljevali z naročilom izdelka na spletni strani Stajling, pomeni da ste seznanjeni in se strinjate s celotnimi splošnimi pogoji poslovanja. SLOTAS d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev spletne strani Stajling. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete pogoje poslovanja.

1. Splošni pogoji poslovanja spletne strani Stajling in podatki o ponudniku

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Spletna stran Stajling je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov ter storitev uporabniku. Upravlja jo podjetje SLOTAS d.o.o. v nadaljevanju ponudnik oz. prodajalec.

Uporabnik je oseba, ki uporablja našo spletno stran, torej kupec pri spletnem naročilu. Kupec (v nadaljevanju tudi stranka, uporabnik, potrošnik) je fizična ali pravna oseba, ki naroči dobavno storitev izdelkov preko spletne strani Stajling.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani Stajling, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Spletno naročanje na spletni strani Stajling izvaja:

SLOTAS d.o.o.

Na tratah 15a

2250 Ptuj

Matična številka:6934196000

ID za DDV: SI36376698

Zavezanec za DDV: DA

TRR: SI56 6100 0001 1891 286, odprt pri Delavska hranilnica d.d.

Podjetje je vpisano v sodni register pod matično številko 6934196000, vpis je bil opravljen pri Okrožnem sodišču na Ptuju dne 12.10.2015 – SRG vpisa 2015/42251.

2. Osebni podatki in poslovna sposobnost

Z oddajo spletnega naročila kupec izjavlja, da so vsi podatki, katere je posredoval resnični in popolni, da je pravno sposoben, in da ni nobene znane ovire, ki bi mu preprečila naročanje in kupovanje izdelkov na spletni strani Stajling.

SLOTAS d.o.o. skladno z izjavo o zasebnosti in varnosti podatkov zbira samo osnovne podatke, ki so potrebni za izpolnitev obveznosti.

Za veljavno naročilo oz. nakup izdelka mora biti oseba, ki je naročilo izvedla, stara 18 let ali več.

3. Postopek naročila in povpraševanja

3.1. Naročanje

Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo na spletni strani, razvrščeni v kategorijah. Izdelke se naroča izbirno z izpolnitvijo elektronskih obrazcev.

Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe v spletni trgovini stajling.com

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

 • iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;
 • izbor izdelka za nakup;
 • dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;
 • določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
 • pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom, če se ta obračuna;
 • izbor načina dostave izdelka (glej tudi točki 9., 13. in 14.);
 • izbor načina plačila (glej tudi točko 11.);
 • pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo ter
 • potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa.

Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila.

Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka;
 • spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako spremenjene količine;
 • odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ter
 • obračunava pripadajoči davek, glede na davčno stopnjo, ki velja za izbrani izdelek in njegovo ceno (osnovo za davek).

Pred potrditvijo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • spreminja izbrani način dostave izdelka;
 • spreminja izbrani način plačila ter
 • pregleduje in potrjuje posamezne spremembe.

3.2 Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od prodajalca po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 1 ure od prejema tega obvestila ima uporabnik (kupec) možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica uporabnik (kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na e-mail naslov [email protected]

3.3 Naročilo potrjeno

Če uporabnik (kupec) naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Prodajalec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira uporabnika (kupca) na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila prodajalec uporabnika (kupca) po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med uporabnikom (kupcem) in prodajalcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena (glej točko 4.).

V kolikor je izdelek naročen, izbrani način plačila s strani kupca pa je nakazilo na transakcijski račun, se SLOTAS d.o.o. obvezuje, da bo izdelek rezervirala za dobo dveh delovnih dni, vključno s soboto. Po izteku dveh delovnih dni, SLOTAS d.o.o. ne jamči za razpoložljivost izdelka.

3.4 Blago odpremljeno

Prodajalec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti uporabnika (kupca).

3.5 Povpraševanje

Obrazec za povpraševanje ne velja za nakup izdelka. Pri povpraševanju se o postopku nakupa naknadno dogovori s kupcem.

4. Kupoprodajna pogodba

Prodajalec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku SLOTAS d.o.o. in je vedno dostopna na zahtevo potrošnika.

Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo (glej točko 3.1.). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za uporabnika (kupca).

5. Preklic naročila

Oddano naročilo lahko uporabnik brez dodatnih stroškov prekliče v roku 1 ure od prejema obvestila o naročilu. Razen možnosti preklica uporabnik (kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Preklic naročila je možno izvesti le na [email protected]. Ob preklicu mora uporabnik obvezno navesti naslednje podatke:

 • številka naročila,
 • ime in priimek kupca,
 • naslov kupca.

6. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop ter koliko takšno vračilo stane uporabnika, pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

7. Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

8. Zavezanci za DDV

Zavezanci za DDV so dolžni ob oddaji naročila navesti tudi svojo davčno številko.

9. Ponudba izdelkov, rok dobave in prevzem

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira.

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je 1 do 3 delovne dni za dostavne naslove v Sloveniji, razen če dostavna služba GLS na posamezni dostavni naslov dostavlja kasneje (glej točko 13.). Za ostale izdelke velja za dostavne naslove v Sloveniji rok dobave, ki je naveden ob izdelku v spletni trgovini. Vsak izdelek iz spletne trgovine je dostopen v razumljivem roku.

Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi enega od naslednjih načinov prevzema izdelkov:

osebno na sedežu družbe, v tem primeru se ne plača poštnih stroškov;

po poštnem povzetju, tudi v tem primeru se ne plača poštnih stroškov (krije jih ponudnik).

10. Cene

Spletna cena velja za vse uporabnike spletne trgovine ponudnika.

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vsebujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Cene v spletni trgovini Stajling ne vsebujejo DDV oziroma je ta podatek izrecno naveden. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave (glej točki 9, 13, 14). Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Kljub izjemnim naporom, da bi ponudnik zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, to je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila, bo ponudnik:

uporabniku (kupcu) to sporočil in ga obvestil o novih cenah, uporabnik (kupec) ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov; oziroma

uporabniku (kupcu) omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko korist in zadovoljstvo.

Popusti se med seboj ne seštevajo!

Podjetje SLOTAS d.o.o. si pridružuje pravico, da pri večjih vrednostih naročila od kupca zahteva plačilo blaga pred odpremo.

11. Načini plačila

Ponudnik uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

11.1 Po povzetju

Kupec plača vrednost nakupa ob prejemu paketa dostavljavcu z gotovino.

11.2 S plačilnimi ali kreditnimi karticami

Kupec varno plača naročene izdelke s kreditno oz. plačilno kartico (Maestro, MasterCard, Visa) ob spletni oddaji naročila.

11.3 Pay pal

Kupec varno plača naročene izdelke preko Pay pal računa.

11.4 Plačilo na transakcijski račun ponudnika

Vrednost naročila kupec plača v naprej na transakcijski račun ponudnika SLOTAS d.o.o., številka TRR: SI56 6100 0001 1891 286, odprt pri Delavski hranilnici, d.d. Ob oddaji naročila dobi kupec na svoj e-mail podatke o nakazilu na TRR. Paket ponudnik odpošlje po prejemu nakazila kupca.

Plačilo s plačilno oziroma kreditno kartico je možno samo, če so podatki v profilu uporabnika za plačnika enaki kot podatki v profilu uporabnika za imetnika plačilne oziroma kreditne kartice.

12. Odgovornosti kupca

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih (8) dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

13. Dostava znotraj Slovenije

Če je blago na zalogi, se odpremi najkasneje v dveh (2) delovnih dneh od dneva potrjenega naročila.

Pogodbeni partner ponudnika za dostavo pošiljk je GLS Slovenija. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje. Dobavni rok v Sloveniji za artikle na zalogi je običajno 1-3 delovnih dni.

Ob nakupu v vrednosti 50 € in več je dostava brezplačna. Ob nakupu v vrednosti do vključno 49,99 € je strošek poštnine 4€.

14. Dostava izven Slovenije

Izdelke dostavljamo samo v območje Evropske unije. Pogodbeni partner ponudnika za dostavo pošiljk je GLS. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje. Dobavni rok v območje EU za artikle na zalogi je običajno od 3 do 9 delovnih dni.

Cena poštnine se obračuna v postopku naročila.

15. Računi

Račun za nakup priložimo ob dostavi in se ne generira samodejno. Račun je sestavljen na podlagi naročila (t.j. prodajne pogodbe sklenjene na daljavo) in davčno potrjen.

16. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pri pri nakupu na daljavo (spletni nakup), pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: [email protected] oz. na naslov SLOTAS d.o.o., Na tratah 15 a, 2250 Ptuj.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tu.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov podjetja: SLOTAS d.o.o, Na tratah 15a, 2250 Ptuj ali ga osebno prinese na enega od prevzemnih mest prodajalca.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:

 • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
 • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • za blagu, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 • zapečatene avdio- ali videoposnetke in računalniške programe, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
 • zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat; pri nakupu hrane za male živali, v kolikor je embalaža odprta ali poškodovana;
 • blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
 • digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo.
 • Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabniku.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot-1, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in jamstva za skladnost blaga natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1).

Obrazec za predpogodbene informacije glede odstopa se nahaja tukaj.

17. Poškodovana, uničena ali izgubljena pošiljka

Nevarnost za izgubo ali poškodovanje odposlanega blaga preide s podjetja na potrošnika, ko ta blago fizično prejme ali ko blago fizično prejme tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen imenuje potrošnik.

Če je potrošnik naročil prevoz pri prevozniku, ki ga ni ponudilo podjetje, preide nevarnost za izgubo ali poškodovanje blaga ne glede na prejšnji odstavek na potrošnika ob dostavi blaga prevozniku brez poseganja v pravice, ki jih ima potrošnik do prevoznika.

18. Reklamacije artiklov in garancija

Reševanje reklamacij in zahtevki iz naslova garancije ali jamstva za skladnost blaga se rešujejo v skladu z veljavno zakonodajo ter v skladu s Pogoji nakupa blaga in storitev.

Reklamacije artiklov z obstoječo napako uporabniki sporočijo ponudniku na e-mail [email protected] ali po telefonu na 031 611 060.

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev, navedenih na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi ob predstavitvi izdelka v spletni trgovini. Če v spletni trgovini informacije o garanciji ni, potem izdelek garancije nima.

Uporabnik (kupec) lahko garancijo uveljavlja pri ponudniku ali pa neposredno pri proizvajalcu izdelka ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom.

19. Stvarna napaka

Zahtevki se uporabljajo za blago, kupljeno do vključno 25.1.2023, v času veljavnosti ZVPot.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 • vrne plačani znesek.

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

19.1 Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

19.2 Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tu.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot), ki se je uporabljal do vključno 25.1.2023.

20. Neskladnost blaga

Zahtevki se uporabljajo za blago, kupljeno od vključno 26.1.2023 dalje (od začetka veljavnosti Zakona o varstvu potrošnikov – 1 (ZVPot-1)).

Potrošnik lahko uveljavlja pravice iz naslova neskladnosti blaga pod pogoji in v rokih kot so opisani v nadaljevanju.

20.1 Opredelitev skladnosti blaga

Blago je skladno s prodajno pogodbo zlasti, kadar izpolnjuje subjektivne zahteve za skladnost blaga:

 • ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter ima funkcionalnost, združljivost, interoperabilnost in druge lastnosti, kot je zahtevano v prodajni pogodbi;
 • je primerno za poseben namen, za katerega ga potrošnik potrebuje in s katerim je potrošnik seznanil prodajalca najpozneje ob sklenitvi prodajne pogodbe, prodajalec pa je s tem soglašal;
 • je dobavljeno skupaj z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za namestitev, kot je določeno v prodajni pogodbi, ter
 • je posodobljeno, kot je določeno v prodajni pogodbi.

Poleg izpolnjevanja prejšnjih (subjektivnih) zahtev pa mora blago izpolnjevati tudi objektivne zahteve za skladnost:

 • ustrezati namenom, za katere se običajno uporablja blago iste vrste, pri čemer je treba, kadar je to primerno, upoštevati druge predpise, tehnične standarde ali v primeru neobstoja takih tehničnih standardov panožne kodekse ravnanja, ki se uporabljajo za posamezni sektor;
 • biti take kakovosti in ustrezati opisu vzorca ali modela, ki ju je prodajalec dal na razpolago potrošniku pred sklenitvijo prodajne pogodbe, kadar je to primerno;
 • biti dobavljeno skupaj s takimi dodatki, vključno z embalažo, navodili za namestitev ali drugimi navodili, za katere lahko potrošnik razumno pričakuje, da jih bo prejel, kadar je to primerno, in
 • biti take količine ter imeti značilnosti in druge lastnosti, vključno v zvezi s trajnostjo, funkcionalnostjo, združljivostjo in varnostjo, kot je običajno za blago iste vrste in ki jih potrošnik lahko razumno pričakuje glede na naravo blaga in ob upoštevanju kakršne koli javne izjave, podane pri oglaševanju ali označevanju s strani ali v imenu prodajalca ali drugih oseb v predhodnih členih pogodbene verige, vključno s proizvajalcem, razen če prodajalec dokaže, da:
  • za javno izjavo ni vedel in od njega ni mogoče razumno pričakovati, da bi zanjo vedel,
  • je bila javna izjava do sklenitve prodajne pogodbe popravljena na enak ali primerljiv način, kot je bila podana, ali
  • javna izjava ni mogla vplivati na odločitev za nakup blaga.

Prodajalec ne odgovarja za neskladnost blaga, ki je posledicaneizpolnjevanja objektivnih zahtev za skladnost, če je prodajalec potrošnika ob sklenitvi prodajne pogodbe posebej obvestil, da posamezna lastnost blaga odstopa od objektivnih zahtev za skladnost, ter je potrošnik ob sklenitvi prodajne pogodbe izrecno in ločeno sprejel to odstopanje.

20.2 Jamčevalni roki in uveljavljanje pravic

Prodajalec odgovarja za vsako neskladnost blaga, ki obstaja ob dobavi blaga in ki se pokaže v dveh letih od dobave blaga. S pogodbeno določbo ni mogoče omejiti ali izključiti odgovornosti prodajalca za neskladnost blaga, kot je določena z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) ter so pogodbena določila o omejitvi ali izključitvi odgovornosti prodajalca za neskladnost blaga nična.

Šteje se, da je neskladnost blaga obstajala že v času dobave, če se pojavi v roku enega leta od dobave blaga, razen če prodajalec dokaže drugače ali če ta domneva ni združljiva z naravo blaga ali naravo neskladnosti.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti obvesti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena. Potrošnik v obvestilu o neskladnosti natančno opiše neskladnost. Obvestilo o neskladnosti lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec izda potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bilo blago kupljeno, ali pa ga sporoči zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil prodajno pogodbo. Potrošnik prodajalcu omogoči, da blago, za katerega potrošnik zatrjuje, da je neskladno, pregleda.

Če je obstoj neskladnosti blaga sporen, prodajalec o tem pisno obvesti potrošnika v osmih dneh od prejema jamčevalnega zahtevka potrošnika.

Dokument za uveljavljanje neskladnosti blaga je tukaj.

20.3 Uveljavljanje jamčevalnih zahtevkov z naslova neskladnosti blaga

V primeru neskladnosti blaga je potrošnik, ki je o neskladnosti blaga obvestil prodajalca, pod pogoji in v vrstnem redu iz tega odseka, upravičen da:

 1. zahteva od prodajalca brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga;
 2. zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Potrošnik lahko zadrži plačilo preostalega dela kupnine ali dela tega preostalega dela kupnine, dokler prodajalec ne izpolni svoje obveznosti iz tega odseka. Potrošnik to pravico uveljavlja z izjavo, s katero prodajalca obvesti o svoji odločitvi.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza blaga, ki nastanejo zaradi uveljavljanja jamčevalnega zahtevka.

20.3.1 Vzpostavitev skladnosti

Potrošnik je v primeru neskladnosti blaga, o kateri je obvestil prodajalca, najprej od prodajalca upravičen zahtevati brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga.

Potrošnik lahko od prodajalca zahteva, da v razumnem roku od trenutka, ko prodajalca obvesti o neskladnosti, ki ni daljši od 30 dni, brezplačno vzpostavi skladnost blaga brez znatnih nevšečnosti za potrošnika, pri čemer se upoštevata zlasti narava blaga in namen, za katerega potrošnik blago potrebuje. Rok 30 dni se lahko podaljša na najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar za največ 15 dni. Pri določitvi podaljšanega roka se upoštevajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka in razlogih za njegovo podaljšanje prodajalec obvesti potrošnika pred potekom 30-dnevnega roka.

Za brezplačno vzpostavitev skladnosti mora prodajalec nositi plačilo potrebnih stroškov, ki nastanejo pri vzpostavitvi skladnosti blaga, zlasti stroške pošiljanja, prevoza, dela ali materiala.

Da bi se vzpostavila skladnost blaga, lahko potrošnik izbere med popravilom blaga in zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom, razen če:

 • je izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka nemogoča ali
 • izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka predstavlja nesorazmerne stroške za prodajalca v primerjavi z drugim jamčevalnim zahtevkom ob upoštevanju vseh okoliščin.

Kadar je za vzpostavitev skladnosti potrebno popravilo ali zamenjava blaga, da potrošnik blago na voljo prodajalcu. Kadar je za vzpostavitev skladnosti potrebna zamenjava blaga, prodajalec zamenjano blago vzame nazaj na lastne stroške.

Potrošniku ni treba plačati za običajno uporabo zamenjanega blaga v obdobju pred zamenjavo.

20.3.2 Jamčevalni zahtevek na znižanje kupnine ali odstop od prodajne pogodbe

Potrošnik lahko zahteva sorazmerno znižanje kupnine ali odstopi od pogodbe v kateremkoli od naslednjih primerov:

 • prodajalec ni popravil ali zamenjal blaga ali, kadar je to ustrezno, ni končal popravila ali izvedel zamenjave blaga v skladu s pravili ZVPot-1 oziroma je zavrnil potrošnikov jamčevalni zahtevek za vzpostavitev skladnosti blaga;
 • neskladnost obstaja, čeprav je prodajalec poskušal vzpostaviti skladnost;
 • narava neskladnosti je tako resna, da upravičuje takojšnje sorazmerno znižanje kupnine ali odstop od prodajne pogodbe;
 • prodajalec je izjavil ali pa je iz okoliščin očitno, da prodajalec ne bo vzpostavil skladnosti blaga v razumnem roku ali brez znatnih nevšečnosti za potrošnika.

Ne glede na prejšnji odstavek lahko potrošnik odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska, če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga.

Če potrošnik zahteva sorazmerno znižanje kupnine, je znižanje kupnine sorazmerno zmanjšanju vrednosti blaga, ki ga je potrošnik prejel, v primerjavi z vrednostjo, ki bi jo imelo blago, če bi bilo skladno.

Odstop od prodajne pogodbe potrošnik uveljavlja z izjavo, s katero prodajalca obvesti o odločitvi, da odstopa od prodajne pogodbe.

Kadar se neskladnost nanaša le na del blaga, dobavljenega na podlagi prodajne pogodbe, in obstaja razlog za odstop od prodajne pogodbe v skladu s prvim ali drugim odstavkom točke 19.3.2 lahko potrošnik odstopi od prodajne pogodbe v zvezi s tem blagom in katerim koli drugim blagom, ki ga je pridobil skupaj z neskladnim blagom, če od potrošnika ni mogoče razumno pričakovati, da bo obdržal le blago, ki je skladno.

Kadar potrošnik odstopi od prodajne pogodbe, potrošnik prodajalcu na stroške prodajalca vrne blago.

Potrošnik ne more odstopiti od prodajne pogodbe, če je neskladnost zgolj neznatna. Dokazno breme glede tega, ali je neskladnost neznatna, nosi prodajalec.

Pravico do uveljavljanja zahtevkov iz naslova neskladnosti blaga natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1).

20.4. Za primer nakupa blaga s strani subjektov, ki niso potrošniki, se v zvezi s stvarnimi napakami blaga uporabljajo določila Obligacijskega zakonika (OZ).

21. Izjava o zasebnosti – varovanje podatkov in politika zasebnosti

SLOTAS d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oziroma onemogočili dostop do njih. Za osebne podatke se smatrajo vsi podatki, ki se uporabljajo za ugotavljanje identitete kupca (npr. ime, priimek, naslov, e-poštni naslov itd.). Podjetje SLOTAS d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Prav tako se obvezuje, da osebnih podatkov kupca ne bo razkrival tretji osebi, razen v primeru, ko to izrazito predpisuje zakon in kadar je to potrebno za izpolnitev obvez. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh od zahteve trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Vsi podatki o kupcu so strogo zaupni in so na voljo le zaposlenim, če so ti podatki potrebni za opravljanje dela. Vsi zaposleni v podjetju SLOTAS d.o.o. so odgovorni za delovanje skladno z načeli o varstvu osebnih podatkov. SLOTAS d.o.o. se obvezuje nuditi zaščito osebnih podatkov kupca na način, da zbira samo tiste osebne podatke kupca, ki so potrebni za izpolnitev obvez. Podatke, ki se z obiskom spletne strani samodejno beležijo, a niso osebni podatki (npr. vrsta brskalnika, število obiskov, čas obiska, trajanje obiska itd.), ima SLOTAS pravico uporabiti izključno samo za ocenjevanje obiskanosti spletne strani ter za izboljšanje vsebine in funkcionalnosti.

Celotno politiko zasebnosti ima SLOTAS d.o.o. objavljeno na spletni strani Politika zasebnosti.

Stajling uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. SLOTAS v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

22. Varstvo otrok

Trgovec v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Trgovec v spletni trgovini ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Trgovec brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

23. Marketing

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

24. Avtorske pravice

Spletna stran Stajling je v lasti podjetja SLOTAS d.o.o. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

25. Omejitev odgovornosti

SLOTAS se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

SLOTAS ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Stajling lahko mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Prodajalec ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

SLOTAS ima možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih SLOTAS v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

SLOTAS ne odgovarja kupcu, posledično prejemniku, če tehnične zmogljivosti opreme kupca, posledično prejemnika, niso zadostne za ustrezno rabo izdelka. SLOTAS prav tako ne odgovarja kupcu, posledično prejemniku, če znanje kupca, posledično prejemnika, ni zadostno za rabo izdelka.

26. Pritožbe in spori

SLOTAS d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. SLOTAS d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem SLOTAS d.o.o. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 031 611 060 ali po elektronski pošti na [email protected]. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

SLOTAS d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si SLOTAS d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

26.1 Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi SLOTAS d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

SLOTAS d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES.

27. Nagradne igre

Organizator nagradnih iger je podjetje SLOTAS d.o.o., Na tratah 15a
2250 Ptuj. Sodelujoči v nagradnih igrah izrecno soglašajo z objavo njihovega imena in priimka na spletnih straneh, ki jih upravlja izvajalec, v primeru, če prejmejo nagrado. Prejemnik nagrade ne more biti pravna oseba. Denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Nihče od zaposlenih pri organizatorju oziroma izvajalcu in njihovih sorodnikov ne more sodelovati v nagradnih igrah. Nagrajenec dobi nagrado po pošti, poštnino krije organizator nagradne igre. Nagrajenec lahko nagrado tudi prevzame na sedežu podjetja. Vsaka nagradna igra ima jasno navedene splošne pogoje za sodelovanje v nagradni igri.

28. Promocijske kode in kuponi

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne strani Stajling. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu SLOTAS ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

 • Popusti in promocijske kode/kuponi na posamezne izdelke se ne seštevajo.
 • Promocijske kode/kupone lahko kupec unovči le pri nakupu preko spleta.
 • Promocijskih kod/kuponov ni mogoče menjati za gotovino.

29. Prijava na E-novice

S prijavo na e-novice se strinjate, da boste prejemali sporočila za namen pošiljanja novic in ste seznanjeni s politiko zasebnosti. Od novic se lahko tudi kadar koli odjavite na e-mail [email protected]. Na dnu vsakih e-novic najdete tudi povezavo, s katero se lahko trajno odjavite od prejemanja e-novic.

30. Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Ponudnik lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine Stajling, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletne strani www.stajling.com. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Uporabnik, ki se s spremembami in/ali dopolnitvami teh Splošnih pogojev poslovanja ne strinja, mora v roku osmih dni od objave obvestila o spremembi in/ali dopolnitvi Splošnih pogojev poslovanja preklicati svojo registracijo, sicer se po izteku tega roka šteje in nasproten dokaz ni dopusten, da uporabnik spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja sprejema. Preklic registracije se naredi tako, da uporabnik s pisno izjavo ponudniku sporoči preklic.

31. Pomoč in dodatna vprašanja

Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo preko e-naslova [email protected] ali po telefonu na 031 611 060, od ponedeljka do petka med 8:00 in 19:00 uro in ob sobotah med 8:00 in 12:00.

Splošne pogoje poslovanja je sprejel direktor ponudnika, v Ptuju dne 15.9.2023.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov v naši spletni trgovini!

Close Moja košarica
Close
Close
Categories

iskanje

POIŠČI SVOJ NAJLJUBŠI IZDELEK